title_sapporo

SCHOOL

SAPPORO

2007.03.

バンタンデザイン研究所札幌校の改修計画。立地は、札幌大通公園沿いの大通りに面している。既存建物は道路に対して二面のガラスファサードとなっているため、外部から眺めた時にあたたかく、流れるようなラインで全体につながりを感じさせる構成としている。ヘアメイククラスの教室は、授業風景そのものがショールーム的な存在となるように、空間全体をオレンジのフレームラインで包み、フレームに沿って鏡が可動することで、空間に躍動感を持たせている。

Vantan Design Institute, SapporoThis project is a renovation of the design school.
The school faces one of the main streets along Odori park in Sapporo.The existing building has two glass facades facing the street.
Under the designer’s plan, the view from the outside would be a smooth line that highlights the depth and harmony of the school to create a warm impression.
In the hair-styling and make-up application classroom, the lessons are demonstrated in a manner very similar to an exhibition in a showroom.
The entire classroom is enclosed by an orange frame.Mirrors are movable along the frame to make the space appear vibrant and lively.

所在地 北海道札幌市
施 工 大誠
撮 影 村重スタジオ
竣 工 2007年3月