c-title

RENOVATION PROJECT

GIFU

2014.07.


 
岐阜県下呂市の緑豊かな自然に囲まれた中にある、木造2階建て日本古民家のリノベーション。建物自体が一つの風景のように自然と調和する外観はそのまま残し、内部空間を新たな姿に生まれ変わらせた。建物を支える梁、柱を残し、2階床・仕切り壁と取り去り、内部空間全体を一つの空間とした。空間の両側に居室、浴室をまとめ、中層をキャットウォークでそれぞれつなぐ。長い間建物を支えてきた力強い構造体の姿をあえて露出することで、新旧がと共存するダイナミックな構成としている。

 
This project is to renovate the old-Japanese style house: 2-storied wooden houseThe house is located in Gero-shi,Gifu-ken, Japan , and surrounded by the place full of nature and greenery environment.Yasuhiro Sone is a designer who planed only inside of the house to make the space reborn and left the outside of the house unchanged, which harmonizes with nature as one of the scene. He also planed to leave Beams and pillars and removed 2nd floor and partition walls to make the inside of the house into one. The living rooms and a bathroom were put into side of space, and in the middle of space, each room is connected by catwalk.The powerful construction which supported the house for very long time are purposely disclosed to view, compose dynamically the coexistence of old and new materials.

 

所在地 岐阜県下呂市
竣 工 2014年8月